Uogienė II

Dabar viriau uogienę iš vengerkų.

Slyvas iš vakaro pjoviau pusiau, išėmiau kaulą ir tada tas puseles dar kiek pasmulkinau, kiekvieną puselę į keturias ar šešias dalis. 1200 g supjaustytų slyvų užpyliau kiek mažiau negu kilogramu cukraus ir palikau nakčiai. Ryte slyvas išgriebiau kiaurasamčiu, sirupą supyliau į keptuvę, subėriau vieną pakelį prieskonių karštam vynui (pirkau IKI parduotuvėj), sirupą užvirinau, sumažinau kaitrą ir paviriau 20 minučių, kaitrą išjungiau, uždengiau dangčiu ir palikau iki pavakario. Pavakary  iš sirupo kiaurasamčiu išgriebiau tuos prieskonius, subėriau atidėtas slyvas ir vėl užvirinau, paviriau kokias penkias minutes, vėl palikau kelioms valandoms, ir tada po kiek tai valandų vėl užviriau ir dar penkias minutes paviriau, gale įmaičiau nepilną šaukštelį pektino, sumaišyto su keliais šaukšteliais cukraus. Gal slyvoms penktino ir nereikia, jos pačios, man regis, jo turi nemažai, jeigu nepernokusios. Įmaišius pektiną dar minutę ar dvi paviriau, nukėliau nuo kaitros ir išpilsčiau į stiklainius. Ir karštos, ir po nakties atvėsusios skonis man labai tinka. Šiek tiek jaučiasi prieskoniai, ir labai skaniai jaučiasi slyvų skūrelės.

Advertisements

6 Comments

Filed under Dalinuosi, Kaip pasidaryti, Sumeistravau

6 responses to “Uogienė II

  1. EgleLas

    Labai ačiū už įkvepiantį recepto pasidalinimą. Uogienę viriau pirmą kartą gyvenime ir tik dėl to, kad skaniai aprašyta. Pavyko. Skonis nuostabus. Dabar supratau, kad noriu dar pabandyti kitokius variantus. O šiam recepte įvyko nenumatytas pakeitimas, kadangi pamiršau nusipirkti prieskonių vynui, tai įdėjau kelias cinamono lazdeles, kelis žvaigždanyžius, kelis gvazdikėlius ir vieną vanilės ankštį. Vietoj pektino, nes irgi pamiršau, įbėriau 2 šaukštus čija sėklų, jos irgi sutirština.
    LABAI AČIŪ ir sėkmės tolesniuose virtuviniuose burtuose.

    • Labas Egle :) kitą kartą virdama jau ir aš neturėjau tų prieskonių, tai dėjau truputį cinamono (netgi miltelių), kardamono ir gvazdikėlių. O tų sėklų ir aš turiu, bet niekur nenaudoju, nes nelabai jas suprantu :)) bandžiau jas vandeny – tikrai išbrinksta ir tokius drebučius sudaro, bet lieka ir traškios (gal odelės?), ar uogienėj jaučiasi tas traškumas? Man šiemet vis tiek skaniausia geltonųjų slyvelių uogienė, ne per sieta ištrinta, bet su išspaustais kaulais prieš verdant :))

      • EgleLas

        Dėl tų čija. Išvirusi uogienę, maždaug pusę sudėjau į stiklainiukus, bet bepilstant pagalvojau, kad skystoka. Tada įbėriau tas čija ir paviriau dar minutę ar 2. Uogienė “ant akių” gerokai sutirštėjo. O dėl skonio, tai kramsi tarp dantų tos sėklos, man patinka. Šeimyniškiai irgi gyrė, nubalsavo už tą su čijom, sakė labai užsaldina širdį, net ant gerumo patraukia. Pati sau pamaniau, kad į kitą virimą irgi dėsiu.

      • reikės ir man prie jų ga pasipratinti tada :)) kai bandžiau salotose, tai man buvo toks jausmas, kad žemių yra :) bet šiaip tikrai labai gera idėja jas uogienėms pabandyti, ačiū!

  2. jurga vovere

    o kur pirmos ir antros uogienių foto??? :)

    • kad aš pati pamačiusi daugelį maisto foto, skubu uždaryti puslapį, nes marralai neatrodo skaniai :)))) tai dėl visa ko ir neiliustravau :)) bet per tą laiką išviriau uogienę III-IV-V iš alyvinių obuolių :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s